Кожна господиня намагається вибрати кращий рецепт для приготування смачних страв для своєї родини. Тому, коли це вдається, готові борщі, котлети, плов, пироги та інші смаколики радують домашніх. Хочу запропонувати вашій увазі мій улюблений рецепт, за яким я готую зазвичай котлети. Головними їх інгредієнтами можна назвати звичайний фарш і кефір.
За цим рецептом виходить ситна і смачна їжа. А готувати – дуже економною.
Якщо залити 300 грам фаршу кефіром, через кілька хвилин можна отримати цілу миску повітряних ароматних котлеток.
Як це зробити, пояснюю докладно. Потрібно підготувати 0,3 кг фаршу (можна курячого, можна і іншого – кому що подобається), додати туди 250 мл кефіру, дрібно нарізану цибулину, одне яйце, трохи борошна, сіль і перець. Знадобиться і соняшникову олію, на якому потім котлети будуть смажитися.
Тепер всі інгредієнти ретельно розмішати. Борошно всипати потроху, щоб не перестаратися. Маса не повинна бути “крутою”.
Подібні котлетки хороші тим, що не потрібно формувати їх красивими і рівними – досить просто вилити суміш на заздалегідь розпечену сковорідку з олією. Обсмажувати з обох сторін всього кілька хвилин.
Текстура готових котлет виходить дуже ніжною, практично як хмаринка. Ці котлети подають з кашею, відвареною картоплею, овочевим салатом. А можна і без гарніру, просто з хлібом.