Більшість звикли купувати різні освіжувачі повітря в магазині. Але в них же одна хімія! А мені здається і зі мною багато хто буде згодний, що краще натуральний варіант.
Саме про такий я хочу розповісти, який підгледіла в Туреччині у господині пансіонату. Щоб приготувати домашній і натуральний освіжувач повітря потрібно всього три складові:
Кірки мандарина;
Зерна кави;
Чистий або новий носок як мішечка.
Як бачите нічого надприродного, можна приступати до приготування пахучої штуки.
Отже, процес:
Перед тим, як зняти шкірку з мандаринів, помийте їх, а після вже очистіть. Приберіть плодоніжки.
Зняту кірку потрібно добре висушити, можете залишити її при кімнатній температурі. Шкірка повинна стати сухою і ламатися. Я зазвичай засушувати досить багато шкірки.
Сухі кірки необхідно подрібнити. Це можна зробити просто руками, роздавав їх.
Можна шкірку ще використовувати в чай. Тоді він виходить дуже ароматним. Просто додайте кірку до чорного крупнолистового чаю і заваріть його. Тоді у напою буде запашний мандариновий смак. Це не тільки смачно, але і дуже корисно, адже кірка повна вітамінів.
З більшої частини кірок потрібно зробити порошок, перемолу їх в кавомолці. Для цього її потрібно спочатку поламати, а після скласти в кавомолку.
Перекладаю його в маленькі баночки для дитячого пюре. Мандариновий порошок можна використовувати для напоїв, в випічку і навіть до м’яса. Ванілін, який зазвичай все додають в випічку, навіть поруч не стоїть з порошком. Спробуйте, адже це дуже ароматно. Зберігається дуже довго, головне щільно закрити баночку кришкою.
Якщо у вас є міль, то розкладіть цілу мандаринову шкірку по полицях в шафі. Міль просто зникне.
А ще сушені кірки додадуть речей в шафі цитрусовий аромат. Вони будуть пахнути дуже смачно!
Можете змішати шкірку з кавою, скласти в носок і так покласти в шафу. Аромат неймовірний!
Ось такі способи використання мандаринових кірок!