Грузинка на базарі поділилася секретним рецептом твердого сиру. Набагато смачніший за магазинний!

Грузинка на базарі поділилася секретним рецептом твердого сиру. Набагато смачніший за магазинний!  

Цей сир просто неймовірний!

Я взагалі обожнюю сири в різному вигляді, але справжньою моєю слабкістю є твердий сир. Правда, знайти смачний твердий сир не так вже і легко. Одного разу я придбала домашній твердий сир в грузинки на ринку. Я була шокована з цього ніжного смаку!

Приготовлений власноруч сир не лише смачний, а й абсолютно безпечний, без барвників та консервантів. Саме тому його спокійно можна давати навіть малюку.

Інгредієнти для приготування домашнього твердого сиру:

  • Сир зернистий (не менше 9%) – 500 г
  • Молоко (чим жирніше, тим краще) – 500 мл
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сода – пів чайної ложечки
  • Яйця – 1 штучка
  • Сіль за смаком

Як готується твердий домашній сир:

1. Потрібно в каструлю влити молоко та всипати домашній сир. Все перемішати. Використовуйте для цього ложку або лопатку з дерева. Помістити на вогонь та закип’ятити. Так варити сир протягом 15 хвилин, а потім зменшити вогонь до мінімуму.

2.Після цього слід взяти сито та процідити отриману масу. Використовуйте дрібне сито, або ж можна це зробити, якщо в декілька шарів скласти марлю.

3.Залишити, щоб сироватка повністю стекла. За цей час візьміть вершкове масло та змішайте з яйцем і содою. Коли маса стане більш менш однорідною, додається варений сир.

4. На мінімальному вогні варити масу та постійно помішувати.

5. Якщо суміш почне приставати до каструлі, то слід додати трішки сироватки. Знімаємо з вогню тоді, коли сирок буде ніжно-жовтого кольору.

6. Застеліть форму марлею та помістіть туди всю масу. Після цього поміщаємо в холодильник на кілька годин. За цей час сир має застигнути.

7.Ось і готовий наш домашній твердий сир! Ідеальний додаток до бутерброду!

Смачного!

Поділись з друзями...