Нещодавно я знайшла в кухонній шафі стару, ще радянську електровафельницю і вирішила спекти смакоту для своєї дітвори. Ці трубочки з смаком дитинства неможливо забути. Діти вмить їх з’їли і лише запитали, чому я не пекла їх раніше.
Хрумкі, в міру солодкі трубочки з кремом. Готувала для родини трубочки на електровафельниці. Може, комусь теж захочеться. За матеріалами.
Інгредієнти для тіста:
5 яєць.
120 г цукру.
Дрібка солі.
Ваніль.
Все гарно збиваємо. Потім додаємо борошна 200 г і 200 г розтопленого масла чи маргарину. Тісто повинно бути як сметана.
Випікаємо вафлі, скручуємо в трубочки, поки гарячі.
Крем «Пломбір»:
250 г масла.
40 г кукурудзяного крохмалю.
350 г молока.
Приготування крему:
150 г молока, 100 г цукру, сіль, ваніль.
В 150 мл молока розводимо цукор, крохмаль, сіль, ваніль.
Виливаємо в закипівше молоко (350 г), помішуємо, щоб не пригоріло.
Кілька хвилин, як почне закипати, відставляємо. Накриваєм плівкою в контакт до повного остигання.
Збиваємо масло до біла, вмішуємо заварну суміш. Крем виходить, як морозиво «Пломбір». Спекла і згадала смак дитинства!
Начиняємо трубочки і смакуємо з родиною.
Рецепт – Анна Ганджа Чудаева.
Фото – Анна Ганджа Чудаева.
Смачного всім!