Медовик для ледачих: навіть тісто не потрібно розгортати!

Чудовий торт при мінімумі тяганини!

інгредієнти

  • маргарин – 100 гр
  • цукор – 1 склянка
  • мед – 2 ст. ложки
  • сода – 1 ч. ложка
  • сметана – 200 гр
  • яйця – 2 шт
  • борошно – 2 склянки

Як приготувати медовик:

Кладемо в каструлю 100 гр. маргарину, 1 склянка цукру, 2 ст. л. меду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи, потім додаємо 1 ч. л. соди і варимо 10 секунд, інтенсивно заважаючи. Маса почне пінитися, це реакція соди з медом. Потім знімаємо з вогню, охолоджуємо і додаємо 200 гр. сметани, розмішуємо і вбиваємо 2 яйця. Все збиваємо і вводимо 2 склянки борошна. Перемішуємо до однорідної маси.

Виливаємо тісто на лист, застелений пергаментом. (Можна готувати у формі для випічки). Випікаємо при 200 С приблизно 15 хвилин. Якщо випікаєте в круглій формі для випічки, температуру встановіть на 180 градусів і випікайте хвилин 30.

Якщо корж квадратний, охолоджуємо і розрізаємо навпіл, а потім кожну половину ще навпіл. Виходить 4 коржа. Складаємо коржі один на одного і обрізаємо рівно край. Робимо з обрізків крихту.

Якщо коржі випікали в круглій формі, розрізаємо горизонтально на 3 коржа.

Промащуємо коржі і краю збитими вершками (400 гр) з цукром (3 ст.л.). Присипаємо зверху крихтою.

Або ось ще один варіант смачного крему для медовика:

  • 650 гр. сметани (25% і вище)
  • 70 гр. цукрової пудри
  • 80 гр. меду

Всі інгредієнти з’єднуємо між собою, добре перемішуємо вінчиком і крем готовий.

джерело

Смачного!

Поділись з друзями...