Чудовий торт при мінімумі тяганини!
інгредієнти
- маргарин – 100 гр
- цукор – 1 склянка
- мед – 2 ст. ложки
- сода – 1 ч. ложка
- сметана – 200 гр
- яйця – 2 шт
- борошно – 2 склянки
Як приготувати медовик:
Кладемо в каструлю 100 гр. маргарину, 1 склянка цукру, 2 ст. л. меду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи, потім додаємо 1 ч. л. соди і варимо 10 секунд, інтенсивно заважаючи. Маса почне пінитися, це реакція соди з медом. Потім знімаємо з вогню, охолоджуємо і додаємо 200 гр. сметани, розмішуємо і вбиваємо 2 яйця. Все збиваємо і вводимо 2 склянки борошна. Перемішуємо до однорідної маси.
Виливаємо тісто на лист, застелений пергаментом. (Можна готувати у формі для випічки). Випікаємо при 200 С приблизно 15 хвилин. Якщо випікаєте в круглій формі для випічки, температуру встановіть на 180 градусів і випікайте хвилин 30.
Якщо корж квадратний, охолоджуємо і розрізаємо навпіл, а потім кожну половину ще навпіл. Виходить 4 коржа. Складаємо коржі один на одного і обрізаємо рівно край. Робимо з обрізків крихту.
Якщо коржі випікали в круглій формі, розрізаємо горизонтально на 3 коржа.
Промащуємо коржі і краю збитими вершками (400 гр) з цукром (3 ст.л.). Присипаємо зверху крихтою.
Або ось ще один варіант смачного крему для медовика:
- 650 гр. сметани (25% і вище)
- 70 гр. цукрової пудри
- 80 гр. меду
Всі інгредієнти з’єднуємо між собою, добре перемішуємо вінчиком і крем готовий.
Смачного!