Зеленський втрутився в питання доступного розмитнення: Раду попросили прискорено вирішити проблему Для цього була створена спеціальна робоча група.

Президент України Володимир Зеленський втрутився в питання щодо доступного розмитнення.

   

Про це повідомляють Українські Новини.

Очільник держави просить голову Верховної Ради Дмитра Разумкова сприяти доопрацюванню робочою групою парламенту законопроєкту про доступне розмитнення, який все ніяк не винесуть на розгляд.

В уряді готові переглянути питання про доступне розмитнення: чого чекати “євробляхерам”

Зеленський повідомив, що 9 листопада комітет розглянув ці законопроекти і вирішив створити робочу групу із залученням уряду для доопрацювання комплексного документа.

“Для прискорення вирішення проблемної ситуації і вироблення конструктивних рішень з урахуванням позицій всіх зацікавлених сторін мною направлено звернення до голови Верховної Ради України Д. Разумкова з проханням сприяти роботі зазначеної робочої групи та напрацювання необхідних законодавчих ініціатив”, – наголосив Зеленський.

Подібну реакцію президент України висловив після петиції, яка закликала його провести нараду з фракцією “Слуга народу” в Раді і ухвалити рішення про негайне включення до порядку денного профільного комітету законопроєктів №№3704-3706.

Додамо, що наразі на розгляді у Верховній Раді перебуває три законопроєкти щодо доступного розмитнення. “Євробляхери” нещодавно протестували біля урядового кварталу в Києві з вимогою нарешті внести цей законопроєкт до Верховної Ради, однак наразі це не принесло жодного результату.

Зараз ставки розмитнення складені таким чином, що легалізація вживаного автомобіля у деяких випадках сягає 250-650% від його митної вартості.

ДЖЕРЕЛО

Поділись з друзями...