У шипшині містяться вітаміни, мікроелементи та амінокислоти, які дуже корисні. Чай з шипшиною є цілющим та лікує захворювання жовчного міхура, нирок й підшлункової залози. Скористайтеся цікавими рецептами відомої травниці Віри Карась.
- Чай від застуди.
Складові:
- Плоди шипшини 2 ст. л.;
- М’ята 2 ст. л.;
- Суничник 2 ст. л.;
- Іван-чай 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- З’єднайте трави та плоди шипшини, подрібніть й перемішайте між собою.
- Помістіть 1 ст. л. цього збору в скляну банку, залийте 1 літром киплячої води та залиште настоюватися на деякий час.
- Випити чай потрібно за день.
- Настойка загальнозміцнювальна.
Складові:
- Плоди шипшини 1 скл.;
- Спирт чи горілка 1 скл.
Спосіб приготування:
- До пляшки з темного скла покладіть подрібнені плоди шипшини та залийте спиртом.
- Залиште в темному місці на 15 днів й інколи збовтуйте.
- Потім настойку процідіть та вживайте 2 рази на день, розчинивши в 125 мл води 30 крапель засобу.
- Чай для нирок.
Складові:
- Плоди шипшини 1 скл.;
- Толокнянка 1 скл.;
- Брусниця 1 скл.
Спосіб приготування:
- Все подрібніть, візьміть 1 ст. л. трав’яного збору, залийте 0,5 л. води та проваріть на протязі 7 хвилин.
- Залиште настоюватися 1 годину, потім процідіть та вживайте по 0,5 склянки чаю через 15 хвилин після їжі.
- Чай для ясен.
Складові:
- Шипшина 2 ст. л.;
- Ехінацея 2 ст. л.;
- Іван-чай 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Змішайте збір, всипте 1 ст. л. в півлітру води та проваріть на протязі 1 хвилини.
- Залиште настоюватися 15 хвилин та пийте замість чаю.
- Чай для підшлункової залози.
Складові:
- Шипшина 1 скл.;
- Калган 1 скл.;
- Череда 1 скл.;
- Гусячі лапки 1 скл.
Спосіб приготування:
- Змішайте всі складові, всипте 1 ст. л. збору в 700 мл води та проваріть на протязі 5 хвилин.
- Годину настоюйте, розділіть на 4 частини та пийте замість чаю.
Будьте здорові!