Складові:
– сало
– вода – 1 літр
– кухонна сіль – 1 стакан
– лавровий лист – 3-4 штуки
– перець горошком – за смаком
– ріпчаста цибуля – 1 штука
– часник – 3-4 зубчики
– чорний мелений перець.
Як приготувати смачне сало:
Складаємо сало в каструлю, а потім робимо розсіл.
Розсіл: на 1 літр води висипаємо 1 склянку солі.
Додаємо 3-4 листочка лаврушки, перчик горошком і одну цибулину (я її очищаю).
Розсіл закип’ятити і через хвилинку заливаємо сало гарячим розсолом.
Ставимо прес (під 3-х літрову банку з водою).
Нехай сало стоїть в теплі 3-4 дня.
Потім виймаємо з розсолу, обтираємо насухо і натираємо часником давленим і посипаємо перчиком чорним меленим.
Кладемо на зберігання в морозилку.
Смачно, і за вуха не відтягнеш.
Смачного!