Пиріг з вівсяних пластівців з чорною смородиною

У пирозі по запропонованому рецепту з’єднуються солодке схоже на пісочне тісто з вівсяними пластівцями і ароматна ягідно-сметанна начинка. Ласощі готуються досить просто і швидко, не рахуючи часу на охолодження тіста, і виходять дивовижними: кисло-солодкі ягоди надають дивовижну соковитість і прекрасно доповнюють ніжне розсипчасте тісто.

Складові:

для тіста:

борошно 1,5 склянки;
вівсяні пластівці ½ склянки;
цукор ½ склянки;
ванільний цукор щіпка;
сіль щіпка;
вершкове масло 200 грам.

для начинки:

чорна смородина (або інші ягоди) 800 грам;
борошно 1 склянка;
цукор 1 склянка;
сметана 200 грам.
цукрова пудра для посипання.

приготування

Приготувати начинку: ягоди очистити від гілочок.
З’єднати в мисці борошно і цукор.
Додати сметану і збити вінчиком до однорідності.

Додати ягоди і акуратно перемішати.

Дістати форму з тістом з холодильника і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Через деякий час збільшити температуру духовки до 230 градусів, викласти на основу начинку і запікати ще 10 хвилин.

Зменшити температуру до 180 градусів і випікати пиріг ще 30 хвилин.

Готовий пиріг остудити, нарізати на шматки і посипати цукровою пудрою.
Смачного!

джерело

Поділись з друзями...