Простий рецепт смачних консервованих баклажанів з часником

Якщо вам не вдалося в цьому році закрити грибів, то така альтернатива грибочками буде до речі. Це дуже смачні баклажани з часником. Дуже добре йдуть взимку і до картоплі, і як просто закусочка.

Інгредієнти:

  • 5 кг баклажанів;
  • 0,5 літра олії;
  • 500 г солі;
  • 150 г часнику.

Для маринаду:

  • 5 літрів води;
  • 200 гр оцту 9%.

Приготування

1. Засипати сіллю, перемішати і залишити на годину. Після ретельно промити.

2. Покласти в киплячий маринад і варити 7-10 хвилин. Відвар злити.

3. У гарячі баклажани відразу додати рослинне масло і дрібно нарізаний часник.

4. Перемішати і розкласти по стерилізованим банкам. Закатати, перевернути, укутати і залишити до повного охолодження.

Смачного!

Поділись з друзями...