Міністр економіки “забув” задекларувати квартиру у Москві

Ігор Петрашко у день свого призначення 17 березня подав декларацію кандидата на пост міністра економіки. Щоправда декларація виявилася напів пустою, і в ній абсолютно відсутня інформація про автомобілі, гроші чи доходи урядовця. 

 Ба більше, Петрашко “забув” задекларувати елітний котедж під Києвом і квартиру у Москві, мовиться у розслідуванні проєкту “Схеми“.

Єдине, що вказано у декларації Петрашка – квартира у Києві на 90 квадратних метрів, а також російське громадянство його дружини Світлани. До слова, у них двоє дітей – Матвій і Максим.

Втім якщо погортати декларацію міністра економіки трохи вниз, то розпочинається найцікавіше – нічого. Там абсолютно відсутня інформація про будь-яку іншу нерухомість, автівки Петрашка чи навіть його зарплату на попередньому місці роботи.

Журналісти з’ясували, що дружина міністра володіє квартирою у Москві на 109 квадратів. Її вартість становить понад 18 мільйонів рублів або понад 6 мільйонів гривень.

Крім того, згідно з реєстром МВС, у власності Петрашка є одразу два позашляховики:

  • Suzuki Vitara S 2016 року випуску – вартість від 14 тисяч доларів або майже 400 тисяч гривень;
  • Land Rover Range Rover Sport 2017 року випуску – від 60 тисяч доларів або понад 1 мільйон 600 тисяч гривень.

Сам Петрашко пояснив, що до входження на посаду йому обов’язково потрібно було подати декларацію, але нормально заповнити її він не мав часу.

 Я подав без наповнення, бо ви ж розумієте, що зібрати таку кількість документів за такий короткий час неможливо. Зараз збираю і сподіваюся до встановленого законом терміну подати виправлену декларацію,

– сказав міністр.

Більше інформації 24 канал.

Поділись з друзями...