Гарячі бутерброди – смачна закуска і швидкий, ситний сніданок. Згодяться і на вечерю, і в дорогу (щоб не купувати сумнівні пиріжки).
Готувати бутерброди можна в духовці та на пательні. Основний набір інгредієнтів: вчорашній батон, яйце і шматочок сиру. Все інше – справа смаку. Підійде все, що залежалося в холодильнику.Джерело
Рецепт гарячих бутербродів
Сьогодні «Отож» розповість тобі, як приготувати гарячі бутерброди по-новому. Перед тобою 8 перевірених рецептів, тепер ніхто сніданок не пропустить! На приготування цієї смакоти знадобиться мінімум часу.
Гарячі бутерброди з ковбасою
Складові:
- 200 г вареної ковбаси, шинки або сосисок
- 200 г твердого сиру
- 1 ст. л. сметани
- 2 яйця
- 8-10 скибочок батона
- сіль, перець за смаком
Наріж ковбасу кубиками й змішай з тертим сиром, сметаною, яйцем. Посоли та поперчи за смаком. Кожен скибочку батона намаж колбасно-сирною масою. Викладай бутерброди начинкою вниз на розігріту пательню з соняшникової олії. Обсмажуй гарячі бутерброди з ковбасою з двох сторін.
Гарячі сирні бутерброди
Складові:
- 1 батон
- 100 г сиру
- 100 г будь-якого твердого сиру
- 100 г вареної ковбаси
- 1 яйце
- 2 зубчики часнику
- 1 пучок кропу
- сіль за смаком
Ковбасу і сир натри на великій тертці. Змішай з сиром, яйцем, рубаним часником і зеленню. Посоли за смаком. Наріж скибочками батон і кожну намаж начинкою. Виклади бутерброди на деко і випікай 7 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Гарячі бутерброди з фаршем і яйцем
Складові:
- 4 скибочки батона
- 70 г нежирного м’ясного фаршу
- 20 г бринзи
- 2 ч. л. кетчупу
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 10 г вершкового масла
- 2 яйця
- 2 ст. л. соняшникової олії
- сіль за смаком
Приготування:
- На соняшниковій олії обсмаж фарш до готовності.
- Тим часом приготуй заготовку з хліба. Дві скибочки батона змасти з одного боку вершковим маслом. У інших двох скибочках вибери м’якуш.
3. На деко поклади два шматочки батона маслом вниз. Верх змасти кетчупом, з боків поклади шматочки бринзи й розмісти зверху батон без м’якуша.
4. У фарш додай соєвий соус, посоли, якщо потрібно. Виклади фарш на бутерброд, а зверху розбий яйце.
5. Випікай 10 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.
Гарячі бутерброди з печерицями
Складові:
- 170 г печериць
- 14 скибочок батона
- 1 цибулина
- 70 г твердого сиру
- 80 г майонезу
- 10 г вершкового масла
Дрібно наріж гриби та цибулю. Змішай з тертим сиром, яйцем і майонезом. Суміш намаж на хліб і виклади бутерброди на деко, змащене вершковим маслом. Випікай в духовці, розігрітій до 180 градусів, 10-15 хвилин.
Гарячі бутерброди на пательні з картоплею і морквою
Складові:
- 1 батон
- 1 сира морква
- 1 цибулина
- 2 середніх бульби картоплі
- 2 яйця
- 50 г твердого сиру
- сіль, спеції за смаком
Очисть і вимий овочі. Картоплю, сир і цибулю натри на великій тертці, а моркву – на дрібній. Змішай все з яйцем і посоли. Батон наріж скибочками, на кожну виклади начинку. Викладай бутерброди начинкою вниз на розігріту в пательні соняшникову олію. Обсмажуй з двох сторін під кришкою.
Яєчно-сирні бутерброди
Складові:
- 4 скибочки хліба
- 2 варені яйця
- 80 г сиру
- 2 зубчики часнику
- 15 г вершкового масла
- 2 ст. л. майонезу
- зелена цибуля, кріп, сіль за смаком
Яйця і сир натри на тертці. Змішай з майонезом, тертим сиром, рубаною зеленню і часником. Посоли за смаком. Хліб змасти вершковим маслом з двох сторін. На одну сторону виклади начинку. Випікай бутерброди в духовці при температурі 200 градусів 6 хвилин.
Гарячі бутерброди з кабачком
Складові:
- 3 молодих кабачки
- 1 батон
- 1 цибулина
- 2 яйця
- 1 ст. л. манки
- 70 г бринзи або сулугуні
- пучок кропу
- сіль, спеції за смаком
Кабачки натри на тертці та посоли. Через 10 хвилин відіжми й злий рідину. До кабачків додай терту цибулю, бринзу, яйце, манку і зелень. Посоли та поперчи за смаком. На скибочки батона виклади начинку й обсмажуй бутерброди на пательні з двох сторін. Кришкою не накривай.
Гарячі бутерброди з куркою та овочами
Складові:
- 0,5 курячого філе
- 2 помідори
- 1 болгарський перець
- 150 г сиру
- 8 скибочок хліба
- 20 г вершкового масла
Куряче філе відвари в підсоленій воді. Остуди та наріж скибочками. Перець наріж півкільцями, а помідор – кружечками. Сир натри на тертці. Скибочки хліба змасти з двох сторін вершковим маслом і розмісти на деку. Шарами виклади начинку: сир, куряче філе, перець, сир, помідор, сир. Запікай в духовці при температурі 200 градусів 5-7 хвилин.
Корисний і ситний сніданок сподобається всім, але головне, що на його приготування піде зовсім небагато часу і стільки ж коштів. А якщо ти на дієті, спробуй приготувати корисні бутерброди з вівсяними пластівцями. Справжній вибух смаку і найбільш ситний сніданок з усіх можливих.
Сподобалися рецепти гарячих бутербродів? Поділися з друзями!