Зараз такого пломбіру немає ніде. Тому ми знайшли для вас два рецепти улюбленого десерту зі смаком дитинства. Не втрачайте час і приступайте до приготування!
Пише Скарбничка Рецептів
Необхідні продукти:
молоко 125 г;
вершки жирністю 33% 300 г;
ванілін 5 г;
яєчні жовтки три штуки;
цукор 100 г.
Покроковий процес приготування
Беремо каструльку з товстим дном або сотейник. Виливаємо молоко, поміщаємо на вогонь і чекаємо, коли закипить.
Потім всипаємо цукор, ванілін і мішаємо. Відставляємо в сторону молочну суміш, щоб охолола.
В цей час збиваємо жовтки і додаємо їх в молочну суміш тільки після того, як повністю охолоне.
Розміщуємо молочну суміш назад на вогонь і знову доводимо до кипіння. В процесі нагрівання весь час мішаємо її. Суміш повинна стати густою, як згущене молоко.
Збиваємо вершки, а потім вливаємо їх у молочну суміш. Прибираємо в морозильну камеру, щоб вона заморозилась.
Кожні дві години мішаємо пломбір, щоб він став пишним і не було грудок.
Рецепт №2. З суміші вершків
Необхідні продукти:
Вершки жирністю 35% – півлітра;
Вершки жирністю 10% – 200 мл;
Ванілін – 2 г;
Яєчні жовтки – чотири штуки;
Пудра цукрова один стакан.
Покроковий процес приготування пломбіру
У жовтки всипаємо пудру і мішаємо, поки маса не стане білою.
Тоненьким струменем вливаємо в масу вершки жирністю 10% і мішаємо. Наступним всипаємо ванілін.
Переливаємо масу в ємність з товстим дном і ставимо на мінімальний вогонь. Весь час мішаємо в процесі нагрівання, поки не закипить. Як тільки з’являться перші ознаки кипіння, відразу прибираємо масу з вогню. Якщо цього не зробити, то доведеться починати заново.
Проціджуємо вершкову масу за допомогою сита і поміщаємо в морозильну камеру. Але вона не повинна заморозитися повністю, тільки трохи.
В цей час збиваємо вершки жирністю 35%. Вони повинні злегка загуснути, але не перетворитися на масло, а то доведеться брати інші.
Вершкову масу витягаємо з морозилки і додаємо в неї збиті вершки. Ретельно все перемішуємо і повертаємо в морозилку на кілька годин.
Щогодини потрібно перемішувати пломбір.