Шоколадно-вершковий Наполеон – це прекрасний варіант знаменитого десерту.
Про це пише SHPONDER
Інгредієнти:
Для коржів:
• вершкове масло – 200 г;
• сметана 20-25% – 200 г;
• борошно – 380 г;
• яйце – 1 шт.;
• сода – ½ ч. л.;
• лимонний сік – ½ ч. л.;
• сіль – 1 щіпка;
• какао-порошок – 1 ст. л.;
Для шоколадно-вершкового крему
• вершки жирні для збивання 30% – 400 г;
• шоколад чорний – 100 г;
• незбиране згущене молоко – 380 г;
• жовток – 4 шт.;
• цукор – 2 ст. л.;
• лікер – 1 ст. л.;
• вода – 65 мл.
Для шоколадної глазурі
• чорний шоколад – 100 г;
• цукор – 50 г;
• вода – 60 мл.
Приготування торта Наполони шоколадно-вершкового
Порубати холодне вершкове масло виделкою, додати сметану, какао-порошок, перемішати. Додати яйце, просіяне борошно, соду, погашену лимонним соком, сіль. Замісити тісто. Відразу ж відщипнути трохи тіста і скачати в кульки, близько 18 невеликих штук. Відправити в холодильник на хвилин 40.
Тим часом приготуємо крем. Відокремити жовтки від білків. (Білки нам не знадобляться в цьому рецепті). З’єднати жовтки з водою, збити вінчиком до однорідності. Додати згущене молоко, перемішати і поставити на плиту. Варити крем на середньому вогні, постійно !! Мішаючи вінчиком до загусання. Такий крем вариться зазвичай довше, ніж заварний. Як тільки з’являться перші «бульки», зняти з вогню.
І додати чорний шоколад, перемішати вінчиком, поки він повністю не розтане. Крем потрібно ще гарненько збити до гладкості. Він виходить гладкий, але в той же час повітряний з безліччю бульбашок. Відправити в холодильник до охолодження.
Тепер займемося коржами. Розкачати колобок на пергаменті, присипаному борошном дуже тонко і наколоти гарненько виделкою. Випікати кожен корж близько 6-7 хвилин при температурі 200 градусів.
Відразу ж гарячими вирізати чи в круглу, то чи в прямокутну форму, як вам уже більше подобається.
Дістаємо наш шоколадний крем з холодильника. Збиваємо вершки з 2 столовими ложками цукру (на любителя, можна і без). Додати кілька ложок вершків в шоколадний крем, перемішати вінчиком. Додати цей крем в інші вершки, перемішати вінчиком до однорідності. Додати лікер, знову перемішати.
Змастити кожен корж кремом. Обмазати гарненько боки тортика і відправити в холодильник на кілька годин.
Для приготування глазурі з’єднати цукор і воду, поставити на вогонь, дочекатися, поки весь цукор розчинитися, додати шоколад і проварити до його повного розчинення. Можна за бажанням додати вершкове масло близько 10 гр.
Глазур остудити, вилити і розподілити по всьому торту. Прикрасити за бажанням. Торту дати настоятися як мінімум ніч.
Смачного!