В Ірані впав український літак із 180 пасажирами: перші деталі

Український літак Boeing 737 авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ), на борту якого перебували 168 пасажирів і 9 членів екіпажу, розбився незабаром після вильоту з аеропорту Тегерана (Іран).

Як повідомляє агентство Tasnim., літак прямував до Києва. ЗМІ уточнюють, що Boeing 737 зазнав аварії через технічні проблем біля тегеранського міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні. В авіакатастрофі, за попередніми даними, загинули 11 українців.

Що відомо:

  • Марка літака, що розбився  Boeing 737-800. Він летів за маршрутом: Тегеран  Київ.
  • Іран оголосив причиною аварії загоряння двигуна. У той же час джерела OBOZREVATEL в МАУ не виключають, що літак могли випадково збити сили ППО Ірану.
  • Політ тривав 12 хвилин, після чого борт упав поблизу аеропорту Тегерана.
  • На борту було 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед жертв – 11 українців.
  • Оперативний штаб із розслідування катастрофи очолив секретар РНБО Олексій Данілов.
  • Президент України Володимир Зеленський відреагував на трагедію і, терміново перервавши візит в Оман, вилетів до Києва.
  • Це – найбільша авіакатастрофа з українським літаком за всю історію незалежної України. Востаннє аварія такого масштабу трапилася 17 грудня 1997 року. Тоді, під Салоніками загинули всі 66 пасажирів і 8 членів екіпажу українського літака.
 Інформацію про подію підтвердив глава аеропорту – він заявив, що літак розбився незабаром після зльоту.

Відомо, що борт літав менше чотирьох років. Перший політ він здійснив у червні 2016 року. У той же час, київський аеропорт поки не володіє інформацією про можливе катастрофі борту біля Тегерана, як і раніше очікує його близько 08:00.

OBOZREVATEL 

9:51 – Секретар РНБО Олександр Данилов уточнив, що на борту Boeing 737 рейсу PS 752 авіакомпанії МАУ перебували 2 громадянини України і 9 членів екіпажу – також громадяни України.

9:36 – Авіакомпанія Boeing, чий літак впав над Тегераном, заявила, що збирає інформацію про трагедію, яка трапилася.

9:33 – У МАУ OBOZREVATEL підтвердили, що український літак могли випадково збити з ППО системи, переплутавши його з американським лайнером.

8:47 – Рятувальники знайшли на околиці Тегерана “чорний ящик” літака МАУ.

8:09 – Глава управління НС Ірану повідомив, що тіла загиблих були направлені на експертизу ДНК. За його даними, більшість пасажирів були іранцями.

8:00 – У Тегеран в екстреному порядку направили делегацію з українського Міністерства з надзвичайних ситуацій.

7:39 – В аеропорту “Бориспіль” на табло з’явилася інформація про те, що рейс скасували.

Поділись з друзями...