Смак дитинства завжди пов’язаний зі згущеним домашнім молоком. Воно було темно-коричневого кольору, не таке як магазинне, а виливалось із ложки до рота як мед. На відміну від магазинного, домашнє згущене молоко не містить сухого замінника та пальмової олії.
Складові:
- Молоко не збиране 1,25 л.;
- Цукор 500 гр.;
- Дрібка харчової соди.
Спосіб приготування:
- Візьміть свіже домашнє молоко. Але можна брати в магазині жирність якого повинна бути не менше 3%.
- В посудину з товстим дном та широкими бортиками, щоб гарно випарювалась рідина, налийте молоко та поставити на маленький вогонь.
- Додайте цукор та ретельно розмішайте, аж поки повністю він розтане. Вогонь зробіть ще меншим.
- Додайте соду на кінчику ножа, щоб молоко не збіглось.
- Молоко періодично помішуйте. Варіть приблизно 2 — 3 години. Суміш повинна стати густою та зменшитись на дві третини від попереднього об’єму. Густину визначайте за потребою, але колір повинен бути темно-коричневим.
- Готове згущене молоко розлийте по стерильним банкам та поставте до холодильника. Після охолодження воно стане ще густішим.
Термін зберігання 2-3 тижні.
Смачного!