Маленькі закусочні пиріжки: готую за 20 хвилин! Виглядають дуже апетитно!

Існує стільки рецептів пиріжків, що здивувати кого-небудь цієї випічкою, здавалося б, неможливо. Але не всі секрети розкрито, дорогі читачі! Сьогодні ми розповімо тобі, як спекти маленькі пиріжки з начинкою. Завдяки незвичайній формуванні, зробити сто штук пиріжків-маляток цілком можливо за 20 хвилин, пише Копилка.

Маленькі пиріжки

Маленькі і акуратні закусочні пиріжки-малятка виглядають дуже апетитно. У них багато начинки і мало тіста. Пиріжки можна їсти і з супом, і з чаєм, і не соромно гостям на стіл поставити. А якщо заморозити заготовки, під рукою завжди буде палочка-виручалочка на випадок несподіваних гостей.

Тісто невагоме і дуже ніжне, а завдяки особливому формуванню в пиріжку його дуже мало. Випікати рекомендую подвійну, а то й потрійну порцію! Пиріжки розлітаються з тарілок в одну мить.

Інгредієнти для тіста:

  • 400 г борошна;
  • 2 яйця (1 для змащування пиріжків);
  • 250 мл кефіру;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 ч. Л. солі;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • кунжут для посипання.

Ідеальною начинкою для таких пиріжків буде тушкована капуста, м’ясо, лівер або відварна картоплю з грибами. Ці начинки смачні, але мало кого можна ними здивувати. То ж дивися нижче рецепт оригінальної ковбасно-сирної начинки для закусочних пиріжків.

Інгредієнти для начинки:

  • 100 г вареної ковбаси або шинки;
  • 50 г твердого сиру;
  • свіжа зелень;
  • 1 зубчик часнику.

Приготування:

1. Спочатку приготуй тісто. Змішай всі рідкі інгредієнти з сіллю, цукром і розпушувачем. Порціями додавай просіяне борошно і замішуй м’яке, еластичне тісто.

2. Поклади тісто в миску, прикрий рушником і дай йому відпочити при кімнатній температурі 20 хвилин.

3. Тим часом приготуй начинку. Ковбасу і сир натри на крупній тертці, додай зелень і подрібнений часник.

4. А тепер найцікавіше – приступимо до формування. Для цього тобі знадобиться звичайна пельменниця! Тісто розділи на 4 частини. Кожну розкачай в пласт товщиною 2-2,5 мм.

5. Пельменниці рясно посип борошном і прикрий пластом тіста. Виклади в осередку начинку. Прикрий другим пластом і розкачай качалкою. Видави пиріжки з форми і відразу розмісти на деко, змащене рослинним маслом.

6. Змасти заготовки збитим яйцем і посип кунжутом. Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, 20-25 хвилин. Смачного!


Рум’яні домашні пиріжки люблять всі, але у кого є час на їх приготування, признавайтесь? Якщо ти зайнята жінка, якій явно не до кулінарних експериментів, але годувати сімейство смачненьким любиш, цей рецепт як раз для тебе.

Поділися ним з друзями!

Джерело

Поділись з друзями...