Печу торти на замовлення вже понад 10 років. Ось “залізобетонний” рецепт бісквіта, який підходить і для мультиварки і для духовки. Виходить завжди. Перевірено роками За матеріалами
Головний секрет цього бісквіта – лимонад. Він повинен бути з газом. Лимонад, що постояв відкритий, без газу, не підійде. Саме завдяки газу, який міститься в лимонад, бісквіт виходить дуже високий. Такий бісквіт виходить завжди!
продукти:
- Яйця – 4 шт
- Цукор – 1,5 склянки
- Цукор ванільний – 1 пакет
- Лимонад (будь-який) – 1 стакан
- Рослинна олія – 1 стакан
- Борошно – 3 склянки
- Розпушувач – 10 гр
Як приготувати бісквіт на лимонадi або газованій воді:
За допомогою міксера збuваємо яйця, цукор, ванільний цукор.
Продовжуючи збuвати, вливаємо олію і відразу після олії вливаємо лимонад.
Далі, при постійному збuванні міксером, всипаємо частинами борошно з розпушувачем, перемішуємо до однорідного стану. Тісто вийде рідким, як сметана.
Приготування бісквіта в мультиварці:
Вливаємо тісто в чашу мультиварки. Попередньо чашу мультиварки потрібно змастити маслом. Виставляємо режим ВИПІЧКА і час випічки 50 хвилин. Після сигналу додати ще 50 хвилин. Тобто випікаємо 2 рази по 50 хвилин.
Після закінчення випічки перевертаємо чашу мультиварки на підставку (див.фото) і залишаємо бісквіт в такому стані до повного охолодження.
Приготування бісквіта в духовій шафі:
У духовій шафі бісквіт простий випікається як завжди – при температурі в 180 градусів приблизно 40 хвилин. Готовність перевіряємо сірником або дерев’яною шпажкою. Форма повинна бути висока, тому що бісквіт дуже піднімається.
Після закінчення випічки залишаємо готовий бісквіт в вимкненiй духовій шафі хвилин на 20. Потім перевертаємо форму з бісквітом на підставку.
Бісквіт виходить дуже високий, пухнастий, з ароматом груші (якщо візьмете звичайний лимонад «Дюшес»). Щоб зробити шоколадний бісквіт, потрібно взяти просту мінералку без запаху і додати какао.
Можна розрiзати вийшов бісквіт на 3 коржа і промазати своїм улюбленим кремом.Такuм чином в вашому домі завжди будуть смачні торти, без особливих зусиль приготовані своїми руками.
Смачного!