З 1 літру кефіру, солі і спецій роблю 350 грам домашнього сиру – купувати на ринку чи в магазині більше не доводиться
Забула дорогу на ринок, роблю ніжний сир за дві секунди. М’який, некислий, ніби зі сметаною!
Купити смачний сир на ринку або в магазині вдається не кожному. Недобросовісні виробники часто використовують добавки, щоб продовжити термін придатності продукту, а продавці в молочних рядах не вселяють довіри.
Щоб не викреслювати настільки корисний продукт з раціону, багато господинь готують сир самостійно. Процес цей тривалий і трудомісткий. Але є спосіб і простіший!
Як зробити сир з кефіру
Сьогодні ми розповімо тобі, як зробити сир з кефіру в домашніх умовах. Клопоту з приготування рівно на 5 хвилин. І не потрібно нічого сквашувати і виварювати!
Сир виходить некислим, м’яким і підходить для всього. З 1 л кефіру 3,2% -ї жирності виходить до 350 г найніжнішого сиру, а з ряжанки ще більше і смачніше.
Щоб приготувати сир, тобі знадобиться всього лише пакет кефіру. Не економ, адже від цього залежить якість вихідного продукту. Уважно подивися на термін придатності. Кефір повинен бути свіжим, а термін зберігання — не більше 5 днів.
Поклади кефір на ніч в морозильну камеру. Можеш навіть не виливати з оригінальної упаковки. Вранці дістань пакет, дай йому трохи відтанути і зніми упаковку.
Заморожений брусок загорни в кілька шарів марлі і підвісь над раковиною або мискою. Сир буде готовий коли перестане стікати сироватка.
Ось і весь секрет! Приготування найніжнішого сиру не займає багато часу. Швидко, просто і економно! До речі, кефір може лежати в морозилці довше доби і з кефіру різної жирності виходить різна кількість сиру.
Готовий продукт можна їсти у свіжому вигляді з варенням, медом або сметаною, а можна приготувати оригінальний домашній сир або смачну пасту для бутербродів.
Сирна паста для бутербродів
Складові:
- 300 г сиру;
- свіжий кріп, кінза;
- половина болгарського перцю;
- сіль, перець за смаком;
- 2 зубчики часнику;
Подрібни зелень і болгарський перець. Часник пропусти через прес. Змішай все з сиром і посоли за смаком. Смачного!
Обов’язково спробуй приготувати сир самостійно, переконайся в тому, що вдома можна зробити ніжний продукт, витративши зовсім небагато часу. Для рецепта знадобиться мінімум інгредієнтів, головний з яких — бажання поласувати свіжим сиром.
Сироватку не викидай! На її основі можна зробити вареники, пельмені, млинці, хліб, пироги і будь-яку іншу випічку. До того ж в молочній сироватці міститься лактоза, яка благотворно впливає на верхній шар шкіри, омолоджуючи його і роблячи більш пружним.
Ви робите вдома домашній сир? Як саме?