Україна відмовилася від закупівлі важливого обладнання для військових: мережа в гніві

Українські зенітники залишились без важливого тренувального обладнання після того, як Міністерство оборони відмінило тендр на закупівлю приладів.

Зенітники 96 зенітно-ракентної бригади, очевидно, будуть вчитися захищати наше небо із плакатів. Про це повідомляється в матеріалі OBOZREVATEL із посиланням на Ukrainian Military Pages.

В повідомленні йдеться за обладнання, що дозволило б екіпажам зенітних установок «Бук-М1» тернуватись в режимі єдиного інформаційного простору, а також вчитись пеленгувати цілі і здійснювати управління вогнем.

Загальна сума закупівлі складала близько 8 млн. гривень. Однак, після засідання тендерної комісії, було прийнято рішення відмовити бригаді в купівлі необхідного обладнання. Основна причина — скорочення витрат на армію.

“Але в четвер, 25 липня, оприлюднений протокол засідання тендерного комітету військової частини А2860 (96-а зенітна ракетна бригада) щодо відміни всіх чотирьох торгів у зв’язку зі скороченням видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг”, — повідомляє Ukrainian Military Pages.

Ресурс уточнює, що на території 96-ї бригади розташований 41-й навчально-тренувальний центр Повітряних Сил.

У мережі з цього приводу вже вибухнули гнівними коментарями. “Надлишкове майно”, — іронізують люди.

“Дуже просто пояснюється це. Щоб опустити тарифи, підняти пенсії і виплати бюджетникам — треба скорочувати інші видатки. Насамперед, на силовиків, ЗСУ, податкову, митну служби, суддівський корпус. Нічого особистого — просто всенародна любов підтискає. У результаті ми повернемося до розвалу, розпусти і тотальної корупції. Я все ще вважаю, що Зе звичайний дурень-павич-малорос і ним маніпулюють корисливі сволоти”, — пише Ярослав Денщиков.

“Зелене скорочення видатків”, — написав Андрій Александров.

“Переносити “офіс”, за 300 лямів — це ж важливіше”, — додає Євген Осипенко.

Користувачі Мережі сприйняли цю інформацію дуже негативно. Громадяни стали пригадувати події довоєнних років, коли військове майно розпродувалось або розпилювалось на металолом, як надлишкове.

Натомість, глава партії “Слуга народу”, що перемогла на позачергових виборах в Раду, Дмитро Разумков вважає можливим діалог про більш глибоке використання російської мови на Донбасі, як компроміс у досягненні миру.

Він додав, що це відповідає Європейській хартії про мови і не суперечить українській Конституції.

Украина отказалась от закупки важного оборудования для военных: сеть в гневе

Украина отказалась от закупки важного оборудования для военных: сеть в гневе

Украина отказалась от закупки важного оборудования для военных: сеть в гневе

Украина отказалась от закупки важного оборудования для военных: сеть в гневе

 

Поділись з друзями...