Є один дуже простий спосіб, як приховати собі до зимових запасів практично свіжі фрукти та овочі. Я пояснюю на прикладі огірочків, але ви можете взяти що завгодно: від помідорів до слив. Головне правило – плоди повинні бути тугими і без жодних однак зіпсованості (гниль, черв’ячки, вм’ятини, тощо).
Взяли ми, наприклад, огірки. Відібрали найкращі, потім акуратно промили, щоб не пошкодити, і дали висохнути. Плоди мають бути сухими – це одне з головних правил. А помити можна потім, зимою, коли відкриєте банку.
Беремо стерилізовану банку і накладаємо туди овочі (чи фрукти), залишивши зверху трошечки місця. І в це місця ставимо свічку – будь яку! Тільки без запаху. І запалюємо.
Вона має горіти хвилин 10, щоб кисень, який на дні між огірками, весь прогорів. А тоді швиденько накриваємо кришкою і закатуємо ключем. Важливо, щоб в цей момент свічка все ще горіла: вона спалить геть весь кисень, що там лишився, а потім затухне сама. А потім ставимо в погріб і забуваємо до холодів, коли свіжі огірки (чи інші овочі) стануть справжнім делікатесом на столі.