Комбат «Червень». Росіяни ніколи не пройдуть Україною переможним маршем

Заступник командира УДА Андрій Гергерт (позивний — Червень) в інтерв’ю «Крапка» розповів про російських снайперів, готовності РФ застосувати ядерну зброю і створення загонів територіальної оборони.

— Сьогодні всіх турбує скупчення російських військ на кордоні з Російською Федерацією. Чи можна спрогнозувати повноцінне вторгнення на Україну?

— Російська агресія проти України була і буде завжди. Росія — наш споконвічний ворог, який в тому чи іншому вигляді буде агресувати. Сьогодні це має вигляд танків, живий боєздатної сили, «прокачаної» в Сирії, на Кавказі. Що стосується кордону, там — люди, які готові вбивати, зайти і ліквідувати нас, «зачищати», відрізати території. За моїми даними, це тисяч 15 живої сили, боєздатна техніка, якраз наступальна, є і артилерія. Бачу це по їх диверсійним  групах, снайперам, які практично щодня ліквідують бійців Збройних сил України. Коли виходить їх снайперська група, то, як правило, її вихід результативним. Це свідчить про високу підготовку і дорогі снайперські комплекси. Зараз їх бійці «підігріті» агітацією, тієї п’ятою колоною, агентурою, яка була імплантована в наші військові частини, в СБУ, а зараз і в політику.

Але на сьогодні, як на п’ятий рік війни, таке скупчення вже було, потім відходило і знову поверталося через певний період. Можливо, сьогодні це набуло дещо більш агресивну форму. А й справді, тут і томос, і ситуація в Азовському морі. Путіну слід визначитися: наступати або відступати і здаватися.

Тому ми розуміємо, що він може прийняти рішення наступати. Ми до цього готові вже десятиліття, а не тільки в останні роки, коли вони реально ліквідовують українців.

Насправді ми чекаємо, нехай спробують. Це буде мати вигляд дуже руйнівний, який воно має і зараз. Донецьк весь розорений, замінований, вирізаний і знищений. Але у війни завжди такий вид. Українці несуть відповідальність за своє життя. спершу ми.

Так-то живемо, а потім за це відповідаємо. Ось тепер ми і бачимо результат того, ям ми поставилися до свого вибору, до своєї землі і завтрашнього дня. А збоку є Росія, яка, як завжди, використовує нашу слабкість і невпевненість, недалекоглядність і неосвіченість.

Вони дуже озлоблені по відношенню до України, до українців — вони нас не сприймають, вони нас ненавидять. Вкладаються мільярди, щоб нас дестабілізувати. Війна як може бути на 100%, так може і не бути. Це все у Путіна в голові, і ніхто цього не спрогнозує. Він може дати команду застосувати ядерну зброю. Я просто впевнений в цьому, розуміючи їх психотип. Якщо в Росії ти втрачаєш владу, ти втрачаєш все. І він поставить на кін весь світ, якщо побачить, що все втрачає.

— Навіщо Росія почала нагнітати ситуацію в Азовському морі?

— Сьогодні це Азовське море, завтра це може бути Харків або
Одеса, Придністров’я або Львів — будь-яке місто, де вони зможуть розхитувати ситуацію за допомогою терактів або внутрішніх протиріч в політикумі, суспільстві або вірі. З Азовським морем складно: вони контролюють перехід з Чорного в Азовське море, диктують свої умови, йдуть проти всього світу і дивляться, якою буде реакція. А ситуація дуже важка: вони в будь-який момент можуть максимально сагресувати і мають у своєму розпорядженні для цього засоби і сили. Можуть почати обстріл наших військових, можуть топити наші судна, можуть підняти авіацію.

Уже з побудовою Керченського моста питання загострилося. Але і там ми готові, свою територію не кинемо.

— Припускають, що після України Росія буде розглядати наступний плацдарм — Польщу.

— Мені здається фантастикою, що вони пройдуть Україною бравим маршем і підуть на Польщу. Україну вони ніколи не пройдуть. Невідомо, як буде через 10-15 років, як вони наростять свої потужності наскільки дестабілізують Європу, ослаблений за цей час. Так, тоді, можливо, їм вдасться дотиснути і слабку Європу, розірвати чоботом російського солдата. Але поки Європа досить об’єднана.

Все ж ніколи вони не будуть їхати своїми ешелонами або своєю технікою по українських землях. Я знаю що кажу. Нехай ця істерія заспокоїться: цього не буде. Україна заплатить найбільшу ціну, як уже десятки разів у своїй історії, але така наша місія.

Чим швидше Європа зрозуміє значення України для своєї безпеки, тим краще буде для всіх. Тому зараз це буде відбуватися не військовим шляхом, а політичним. Росія буде підкуповувати спільноти, які ведуться на її демагогію. А військовим шляхом у РФ нічого не вийде. Заспокойтеся.

Ось як тільки Путін увійде, час Росії як держави, його правління як тирана буде закінчено. Перші години входу і прямої агресії Росії в Україні стануть початком їх кінця. Він уже є, але той буде самим швидким.

— Чи плануєте йти у владу в майбутньому?

— Ми ставимо собі за мету створення такої структури, яка зможе збройно, з диверсантами, снайперськими групами, безпілотниками, медициною стояти на передовій, коли буде максимальне вторгнення. А також формування підрозділів територіальної оборони по Україні з наших ветеранів, поранених бійців, наших прихильників. І ця сила повинна бути настільки потужною, що нам без різниці, хто приходить до влади. Ви обираюте: місцевий депутат, депутат Верховної Ради, мер і т. д. Але коли ми до вас приходимо, ви робіть те, що ми скажемо.

У нас немає мільйонів доларів самим заявлятися і переконувати, купувати ефіри на телебаченні, завішувати всіх білбордами. Ми бачимо, що це ефективні методи, тому що люди голосують за тих, хто дає їм обіцянки по телевізору. Так, ми зустрічаємося зі студентами, користуємося нагодою, ось раз ви нас запросили, самі знімаємо якісь

відео про конфлікт. Але наша мета інша, абсолютно державницька — створення загонів територіальної оборони, прийняття закону про добровольчої армії, про можливість залучати загони територіальної оборони, двічі в рік їх навчати за принципом Швейцарії або прибалтійських країн. Але у нас є кадри з політичними амбіціями, і вони можуть і повинні впливати на політику на місцях. Нам не буде соромно за наших депутатів, які прийдуть до влади.

У другій частині нашого відео Андрій Гергерт розповість про те, хто насправді втомився від війни, яка сьогоднішня ситуація з бізнесом в Криму, а також про майбутнє добровольчих рухів в Україні.

Біографічна довідка: Андрій Валерійович Гергерт (позивний — Червень) народився 22 травня 1978 року в м Миколаєві Львівської області. Має вищу освіту. Заступник командира УДА, командир восьмого окремого батальйону «Аратта» УДА. У 1999-2001 роках був членом УНСО. З 2001 року займався бізнесом в Криму. З початком війни пройшов навчання в Переяславі-Хмельницькому. На фронті

березня 2014 року. Завербував воювати на стороні України відомого російського актора Анатолія Пашиніна. Батько чотирьох дітей. За особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, проявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

джерело

Поділись з друзями...