Чудове і корисне вітамінне «шампанське» з листя чорної смородини прекрасно вгамовує спрагу. Його можна готувати упродовж усього літа.
Листя чорної смородини має дуже багато вітамінів. Воно так само корисне як і самі ягоди.
Ми хочемо вам попробувати виготовити ігристе вітамінне «шампанське». Таке ви ще точно не пробували.
Виготовити самому в дома таке шампанське дуже просто.
Для цього потрібно: 200 гр листя чорної смородини. Листя гарно промиваємо і дрібно ріжемо ножем.
Все це висипаємо в трилітрову банку. Окріп (2,5 літра) виливаємо у банку з листям і залишаємо на 12 годин. Цього часу буде достатньо щоб вода охолола і прийняла в себе усі корисні речовини, що містяться в листі чорної смородини.
Далі рідина зливається, листя викидається.
До отриманої рідини додаємо за смаком цукор, лимонну кислоту або лимонний сік. Також треба додати пів чайної ложки сухих активних дріжджів і все це ретельно перемішати.
Потім треба поставити банку в тепле місце.
Вже через п’ять-шість годин почнеться бродіння, яке супроводжуватиметься утворенням дрібних бульбашок. Все це має відбуватися не менше як 8 годин. За цей час напій насититься вуглекислотою.
Після цього наше «шампанське» зливаємо в пластикову (або ще краще склянку) пляшку, щільно закриваємо і ставимо у холодильник на 6-7 годин.
Ось і все, можна діставати з холодильника, пробувати самому, і пригощати рідних.
Вам цей напій нагадає смак «шампанського», але найголовніше, це його користь для організму.