Такого не було вже багато років: у травні на українців чекає температурна аномалія

У травні 2019 року в нашій країні буде спостерігатися аномально висока температура повітря. Вона буде на 1-2 градуси вище середніх багаторічних значень.

Про це заявили в Укргідрометцентрі.

“Середня місячна температура (в травні 2019 – Ред.) Прогнозується 15-18 градусів, в гірських районах – 11-13 градусів, що на 1-2 градуси вище середніх багаторічних значень”, – йдеться в повідомленні.

Крім цього в травні 2019 Україні очікується велика кількість опадів. Найбільше їх прогнозують в Карпатах – до 134 мм, а на решті території держави – 34-89 мм, спрогнозували в Гідрометцентрі. І за висновком синоптиків, такі показники знаходяться в межах середніх багаторічних значень.

Раніше повідомлялося, що червень стане аномально спекотним місяцем, температура повітря сягатиме божевільних +30 градусів. При цьому буде кілька дощових днів. Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань.

“Невеликі опади прогнозуються на початок червня. Там два періоду дощів – 2 і 7 червня. Взагалі цей місяць буде теплий, навіть жаркий, а дощів у другій його половині не передбачається “, – вважає він.

Крім того Горбань додав, що така температура повітря “трохи невластива для цього місяця.

“Температура буде доходити до + 29-32 градусів. У липні температури також будуть досить високими “, – додав синоптик.

джерело

Поділись з друзями...