Крик душі з Донецька на шостий рік окупації: “Люди стали вмирати швидко, бажання видужувати немає – це страшно”

Злидні, хвороби, обстріли, невизначеність, що не проглядаються навіть у довгостроковій перспективі зміни на краще.

Така шоста весна, зустрінута в окупації жителями Донецька, пише блогер фашиків Донецький, передає ://prefiks.win

Так звана “ДНР” перетворилася в “резервацію”, жителі якої відчувають себе вільними тільки виїхавши за межі “республіки”. Мобільний зв’язок від місцевого оператора “Фенікс” – жалюгідна подоба такої. Медицина в такому стані, що скоро лікувати людей буде нікому і нічим. Навіть несерйозне захворювання – ПП колосального масштабу для донеччан, оскільки ціни на медикаменти (особливо на контрабандно продаються і користуються великим попитом українські) – захмарні.

А зарплати такі, що людина, яка отримує 10-15 тис. Руб. (Близько 200-т дол.) – багач. Правда, таке багатство дозволяє жити більш ніж скромно, але інших варіантів для простих людей немає.

Багато хто йде в незаконні збройні формування, але навіть їх “командири” і кадрові бойовики розуміють, що з таким поповненням багато не навоюєш. Розбіжаться, як тільки стане “жарко”. Адже воюють-то нема за ідею.

Та й з ідеєю – “русскім міром” – вийшла велика проблема. На шостому році окупації навіть упоротие “ватники” зрозуміли: чи не світять “ЛНР / ДНР” кримський сценарій, а жителям – російські паспорти, на які багато хто покладав надії.

“Ставлення до оркам змінилося. Якщо раніше тихенько і шоб ніхто не бачив проклинали, то зараз можуть публічно послати. Це радує.

Комендантська година всіх дістала. Хоча, якщо задуматися, то скасовувати немає сенсу: один х * р у людей грошей немає особливо + кататися по ночах, знаючи шо патрулі завжди можуть зупинитися або комендатура сенсу немає. та й куди ходити? На футбол? ні. У нічний клуб? Теж ні. Просто погуляти по нічному Донецьку? Сумнівне розвага, не раджу “, – розповів блогер.

І “взяття Лондона” теж не світить, так як українська армія вже така, що не дозволить бойовикам просунутися навіть на сантиметр. Всі спроби присікаються дуже жорстко. І щоденні втрати НВФ (від 2 до 5 осіб) – тому підтвердження.

Донецьк невблаганно перетворюється на місто пенсіонерів. Відтік молоді не зупинити, вона їде туди, де немає комендантської години та інших “принад” окупації, де є перспективи.

Міська інфраструктура догниває. Громадський транспорт в такому стані, що скоро буде розвалюватися на ходу.

Залізничне сполучення із зовнішнім світом – “перекази давнини глибокої”. Донецький вокзал не діє вже більше п’яти років.

І на тлі всього цього – повне мовчання народу. Виявилося, що протестувати можна було в “фашистської Україні”, а в “Народній Республіці” за це можна відправитися “на підвал” або навіть позбутися життя.

Блогер резюмує: люди колосально втомилися від всього цього. І, швидше за все, багато дуже шкодують, що звали “русскій мір”. Оскільки на собі відчули, що це таке насправді.

“Люди сильно хворіють, позначаються нерви. Рак, діабет, проблеми з серцем – все від перенапруги. Люди вмирають дуже швидко, буквально за тиждень, бо немає бажання видужувати. Це страшно”, – резюмує фашиків Донецький.

Поділись з друзями...