Різдвяна казка Львова перетворилася на крuваве місив0: назвали причину

Півтисячі жертв через одного підприємця
“Різдвяна казка Львова перетворилася на криваве місиво: назвали причину”
Львів сколихнув моторошний вибух. Інцидент трапився на Різдвяному ярмарку в центрі міста. Причиною вибуху стало порушення техніки безпеки, а саме використання газових балонів.

Про це в суботу, 22 грудня, повідомляє прес-служба міськради.

“Сьогодні чітко зрозуміло, що є грубе порушення техніки безпеки. Заборонено використовувати газові балони, і підприємець на свій страх і ризик це зробила. Думаю, правоохоронні органи проведуть розслідування і винні мають бути притягнуті до відповідальності”, – заявив мер міста Андрій Садовий.

Нині вже з’явилася інформація про те, що вибух трапився в одній із різдвяних хатинок, де можна було придбати вуличну їжу. Там вибухнув газовий балон. Власниця хатинки свідомо порушила правила безпеки.
 Відомо, що за наслідками вибуху є постраждалі, чотирьох людей госпіталізували, двоє зараз перебувають у реанімації в опіковому відділенні. У всіх постраждалих – опіки обличчя, шиї, верхньої частини тулуба і верхніх кінцівок
Мер Львова Андрій Садовий заявив, що Різдвяна ярмарка припинила свою роботу до оголошення результатів розслідування і рішення міської комісії. Садовий також відзначив, що відтепер у різдвяних хатинках не можна буде використовувати будь-які балони.

За словами начальника прес-служби ГУ ДСНС в Харківській області полковника Ігоря Лупандіна за першими даними було евакуйовано близько 500 людей.
“Поліцейські встановлюють причину загорання, проводиться досудове розслідування. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років обмеження волі”, – повідомили у поліції.
У поліції Львівської області також заявили, що за фактом інциденту на ярмарку відкрито кримінальне провадження за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Поділись з друзями...