Моя мама так робить 5 січня, а на Святвечір у нас на столі чудова скумбрія в шикарному маринаді! За смаком виходить не гірше червоної риби!

Хочу поділитися з вами рецептом страви, яка стане окрасою вашого святкового столу. А оскільки вона ще й пісна, то ми завжди готуємо її на Святвечір.

Ви любите рибу? Тоді ви напевно знаєте, що скумбрія – це один з найсмачніших видів риби. До того ж, вона дуже корисна для здоров’я, оскільки містить необхідні організму жирні кислоти.

Пропонуємо вам оцінити чудовий рецепт скумбрії з використанням особливого маринаду. Завдяки йому риба виходить дивно смачною.

Вам знадобиться:

скумбрія морожена 2 шт;

цибуля ріпчаста за смаком;

вода 250 мл;

гвоздика 6 шт;

перець горошок 1 щіпка;

перець духмяний мелений – 1/3 ч. л.;

зерна коріандру шіпка;

сіль 2 ч. л.;

цукор 0,5 ч. л.;

олія соняшникова 2 ст. л.;

оцет яблучний 2,5 ст. л.

Приготування:

Скумбрію почистити, порізати на шматочки.

Воду закип’ятити, додати туди сіль, цукор, гвоздику, перець горошком і мелений, коріандр, масло, кип’ятити 1 хв на повільному вогні.

В кінці влити оцет. Остудити. Цибулю порізати півкільцями.

Рибу скласти в миску упереміш з цибулею, залити остиглим маринадом.

Залишити краще на добу маринуватися!

Смачного!

Поділись з друзями...