На дворі уже повноцінно панує зима, а значить настав час теплих ковдр і гарячих смачних напоїв. А щоб не обходитись звичайним чаєм з лимоном і какао — слід запастись більш цікавими ідеями. Ми зібрали для вас рецепти незвичного глінтвейну, українського збитню та міцного грогу.
Вам лише залишається вибрати — що ж приготувати сьогодні:
1. Білий гарячий шоколад Звичайний гарячий шоколад вміє готувати майже кожен. Тож ми пропонуємо більш цікавий і незвичний рецепт — білого гарячого шоколаду. На дві порції нам треба: 2.5 склянки молока, 1 пачечка ваніліну, 2/3 плитки білого шоколаду. За бажанням — збиті вершки чи зефір для прикраси. Шоколад поламайте на дрібні частини та додайте у молоко разом із ванільним цукром. Розігрійте, не доводячи до кипіння, щоб шоколад розтопився. Змішайте та розлийте по склянках. Для прикраси: поріжте 1 рожевий зефір на дрібні частини й розділіть на верх напою у склянки. Зверху також можна додати трішки збитих вершків і потрусити потертим білим шоколадом.
2. Безалкогольний глінтвейн Глінтвейн — безперечно найпопулярніший зимовий напій. Десь на рівні із какао та гарячим шоколадом. Його варіацій існує безліч — хоч кожного дня пий інший. Але оскільки основою глінтвейну є алкогольний напій — занадто часто його вживати ми не радимо. Деякі люди вірять у міф, що алкоголь випарюється при нагріванні, але це не так. Насправді ж, випарюється лише незначна його частина. Тож ми рекомендуємо спробувати приготувати ось цю безалкогольну інтерпретацію глінтвейну. На дві порції треба: 500 мл виноградного соку, 3 зірочки гвоздики, по декілька шматочків лимону і апельсину.
Дрібка кориці, мускатного горіха, імбиру сушеного та кардамону. Сік вилийте у каструлю разом з усіма спеціями, додайте тонкі скибочки цитрусових. Нагрійте до появи мілких бульбашок, але не слід доводити до кипіння. Дайте напою настоятись під кришкою, поки він не охолоне до прийнятного теплого стану. За бажанням, можна підсолодити каплею меду.
3. Пряний чай з молоком Більшість людей обожнює гарячу каву із молоком. Особливо, якщо додати у неї спеції. Але для ввечері її пити не варто, щоб не порушити сон. Тому пропонуємо замінити її на пряний чай. Для двох порцій нам треба 1.5 склянки води, 2 склянки молока, 2 пакетики чаю. Гвоздика мелена, сушений імбир та мускатний горіх — по 1/5 ч.л. Кориця — дві палички, кардамон та 1 ст.л цукру. Чай залийте гарячою водою та дайте настоятись 5 хвилин. Далі вилийте його в каструлю, додайте молоко, цукор і спеції. Варіть до кипіння, пропустіть через сито, та напій готовий!
4. Безалкогольний єг-ног Напій трішки схожий на “ґоґоль-моґоль” і дуже популярний у Європі. Ми ж пропонуємо його безалкогольну варіацію. Для двох порцій необхідно: 2 склянки молока, 5 зірочок гвоздики, 1/4 ч.л кориці та 1/4 склянки згущеного молока. Пів склянки цукру, 4 яєчні жовтки. А також за смаком — збиті вершки, мускатний горіх, ванілін. Змішайте спеції, згущене та звичайне молоко у каструлі. Розігрійте, не доводячи до кипіння. Окремо збийте ретельно жовтки із цукром. Продовжуючи збивати, поступово вливайте в жовтки тепле молоко. Потім вилийте назад у каструлю і варіть на слабкому вогні ще декілька хвилин. Розлийте готовий напій по склянках та прикрасьте збитими вершками.
5. Збитень На 500 мл води треба додати по 2/3 чайної ложки м’яти, квіток липи й листя смородини. Жменю сушених ягід, кілька горошин чорного перцю, 5г свіжого тертого імбиру і пару зірочок гвоздики. Все це разом треба проварити 20 хв та залишити настоюватись ще на 40 хв. Потім підігріти й змішати з соком 1 лимона. Мед додають за смаком, коли напій трохи охолоне. Також за бажанням вливають трішки міцного алкоголю.
6. Грог Варіацій приготування грогу є безліч, тож наш рецепт — не єдиний правильний. Проте слід пам’ятати, що напій доволі міцний, тож щовечора ним грітись не рекомендуємо. А от у вихідний зрідка посмакувати можна. Для його приготування потрібно на 300 мл окропу потрібна одна чайна ложка чорного чаю, декілька зерняток духмяного перцю, бадьян, гвоздика — пару зірочок. По дрібці мускатного горіха та кориці, 2 чайні ложки цукру. Та ром — за смаком. Залийте чай і спеції окропом, залиште запарюватись на 5 хвилин. Пропустіть через сито та влийте у напій ром. Для смаку в напій можна додавати будь які фрукти, ягоди, спеції. Та навіть збиті вершки.
7. Шоколадне вино Сучасна варіація напою, який одночасно нагадує і глінтвейн і какао. Але ж уявіть, який смаковий вибух відбувається, коли поєднуєш два крутих напої разом! На 2 склянки такого вина нам треба 2/3 пляшки вина сухого червоного, 1 склянка води, пів плитки чорного шоколаду, столова ложка какао та скільки ж меду (можна замінити цукром). А також 10 г апельсинової цедри й дрібка мускатного горіха. Воду влийте в каструлю, додайте усі компоненти окрім вина та варіть до повного розчинення шоколаду. Влийте вино, та тримайте на легкому вогні, не доводячи до кипіння, ще 2-3 хвилини. Подавати слід виключно гарячим. Можна прикрасити зверху зефіром чи маршмеллоу. Смачного!
Більше тут: https://willbeua