Торт на сковороді за 40 хвилин: більше жодної духовки! Шоколадний торт для свята

Рецепт простого, швидкого, але дуже  шоколадного торта на сковороді зі сметанним  кремом. Сметану можна замінити жирними вершками.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

Для тіста:

  • цукор, 200 г;
  • борошно, 260 г;
  • сода, гашена оцтом, 1 ч.л.;
  • розпушувач, 10 г;
  • какао, 10 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • окріп, 100 мл;
  • молоко, 130 мл;
  • рослинна олія, 50 мл.

Для крему:

  • сметана або жирні вершки, 500 мл;
  • цукрова пудра, 200 г;
  • ванілін за смаком.

Процес приготування:

  1. З’єднайте просіяне борошно з розпушувачем, содою, цукром і какао.
  2. Додайте яйця, молоко й олію, перемішайте. Влийте окріп і ретельно вимішайте масу. Тісто має бути густим, як домашня сметана.
  3. Розігрійте сковороду. Виливайте тісто по 1 черпаку, рівномірно розподіляйте його по поверхні. Обсмажуйте кожен корж до золотистої скоринки з обох боків під кришкою на невеликому вогні.
  4. З отриманого тіста вийде близько 5-6 коржів.
  5. Складіть їх у стопку, обріжте краї, а обрізки подрібніть у крихту за допомогою блендера.
  6. Для крему змішайте сметану з цукровою пудрою, додайте ванілін і збийте до пишної, густої консистенції.
  7. Зберіть торт, змащуючи кожен корж кремом. Надішліть торт у холодильник на кілька годин. Перед подачею посипте крихтою й прикрасьте на свій смак.

Смачного! 

Поділись з друзями...