У мийці повно посуду брудного, питаю, чого не помила, а вона мені: «У мене свіжий манікюр. Сьома прийде з роботи й помиє». У мене аж серце схопило. То він не тільки гроші має заробляти, а ще й хатню роботу виконувати

Я була категорично проти одруження сина, але на своєму не наполягала. Мені та його Машенька не сподобалася з першого погляду. Вона із тих дівчат, що зациклені на своїй зовнішності. От глянеш на неї – красива, правди ніде діти, а поговорити немає з ким. Дівчина ледве закінчила 11 класів, сама зізналася, що немає хисту до навчання. Відповідно вищої освіти немає. Закінчила курси масажу, кілька днів попрацювала, а потім зрозуміло, що гроші важко заробляти й покинула. Не вигадала нічого кращого, як вилізти на голову моїй дитині.

Семен у свого тата пішов. Той також свою першу дружину по красоті обирав. Думав, мабуть, що вона зі своїм красивим личком йому випікатиме пироги та готуватиме котлетки. Навіть року не прожили, бо виявляється голод не тітка. Тож коли ми почали зустрічатися він з одруженням не поспішав, придивлявся. Коли пересвідчився, що я вмію готувати їсти, підтримую порядок у домі та можу говорити повноцінними реченнями – освідчився. Чи було між нами кохання – важко відповісти. Я думаю, що у шлюбі головне взаємоповага.

Я просила чоловіка поговорити із сином, поділитися своїм негативним досвідом, але він не хоче втручатися в його особисте життя. Каже, нехай на собі відчує, що воно таке й мені наказав не втручатися. «Віро, ти зараз зі своїми добрими намірами до них полізеш, а він тоді все життя тебе звинувачуватиме й, не дай боже, більше взагалі не захоче одружуватися»

Живуть молодята на ще одній нашій квартирі. Вона чоловіку від дідуся дісталася. Поки Семен навчався, ми її здавали, гроші відкладали. Згодом зробили гарний ремонт, відняли орендну плату. Досить гарний дохід вона приносила. Але коли син завів дівчину, ми дозволили йому переїхати жити окремо.

Я от зараз думаю, чи не допустили ми таким чином помилки. Якби Маша не знала, що кавалер з приданим, може й не повелася на нього. А зараз ту особу пряником не виманиш.

Інколи я навідуюся до них в гості, щоб пересвідчитися чи все в порядку. Зазвичай мене зустрічає та пригощає Семен, невістка вічно зайнята, але не роботою, а своєю зовнішністю. То в неї косметолог, то масаж, манікюр, вії, спортзал, фітнес, шопінг,  зустрічі з подругами. Вистачає ж часу на все це. Хоча чого я дивуюся, можливо якби й собі вилізла на шию чоловіку та ніде не працювала, також все це встигала. Як тільки не соромно тягти з мого сина гроші, а натомість навіть не готувати йому їсти.

От приходжу до них останнього разу, а вона сидить у телефоні, якийсь там тік-ток дивиться. Запитую, що вона їсти готувала, а Маша тільки знизує плечима: «Я на дієті».  Тобто її взагалі не хвилює, що їстиме чоловік. У мийці повно посуду брудного, питаю, чого не помила, а вона мені: «У мене свіжий манікюр. Сьома прийде з роботи й помиє». У мене аж серце схопило. То він не тільки гроші має заробляти, а ще й хатню роботу виконувати.

Якось вирішила поговорили із Семеном, як він взагалі уявляє їхнє подальше життя, народження дітей з такою дружиною, а той, як заведений одне й те саме мені: «Мамо, я її кохаю й на цьому все». Та мені шкода на нього дивитися. Він скинув добрих 6 кілограмів, ходить в пом’ятій сорочці, під очима сині кола, постійно втомлений та виснажений.

Я розумію, що син дорослий і не варто втручатися в його життя, але мені, як матері, боляче дивитися на таку свою дитину. Раніше він виглядав набагато краще. Оце думаю може хоча б допомагати йому з їжею. Я можу готувати вдома, а до них відносити все в судочках. Аби ж тільки невістка носом не крутила. То вона не їсть, те не хоче, а це жирне.

Поділись з друзями...