З назви вже зрозуміло, про що піде сьогодні мова. На мій погляд, речі, які допоможуть зберегти ваш час на приготування, прибирання, а також гроші, завжди актуальні. Тим більше, коли мова йде про смачну і ароматну випічку. Найчастіше цей процес і так вимагає великих емоційних і фінансових витрат, хоча в результаті ми отримуємо справжній витвір мистецтва, що складається з безлічі смаків фруктів, вершків і шоколаду. Якщо раніше вам потрібно було налаштувати себе на потрібну хвилю, то з цими пекарськими хитрощами ви захочете готувати набагато частіше.
1. Як легко і швидко вирізати печиво? Щоб фігурна форма для печива чітко і акуратно вичавила тісто, занурте її в борошно. Форма майбутнього печива буде чіткою, а на формі при цьому не залишиться тіста. Повторюйте цей прийом у міру необхідності.
2. Що робити, щоб не дозрілі банани достигли? Якщо ви надумали випекти банановий хліб або булочки, а куплені банани недостатньо визріли і ароматні, відправте їх в духовку на 40 хвилин при температурі 150 ° С.
3. Якщо ваш рецепт вимагає використання яєць кімнатної температури, а ви забули їх дістати з холодильника, просто покладіть їх у теплу воду. Через кілька хвилин можете сміливо починати готувати.
4. Щоб розрізати торт, пудинг або чізкейк на ідеально рівні шматки, вам знадобиться зубна нитка. Справа в тому, що зубна нитка значно краще ковзає по м’яким і желейним структурам тіста, ніж навіть найгостріший кухонний ніж.
Якщо ж раптом зубної нитки у вас під рукою не виявилося, нічого не залишається, як взяти в руки ніж. Але щоб рівний зріз все ж вийшов, потримайте лезо ножа кілька секунд під гарячою водою.
5. Щоб зробити збиті вершки більш повітряними, використовуйте холодні віночки міксера і охолоджену миску.
6. Якщо для випічки вам потрібен коричневий цукор, а ви про нього зовсім забули, додайте в звичайний білий цукор трохи патоки. Використовуючи ці два інгредієнти, ви зможете приготувати ідеальний коричневий цукор в домашніх умовах. Кількість патоки визначає колір, тому визначайте пропорції на свій смак.
7. Щоб уникнути появи бульбашок повітря в чізкейк або інших десертах, що вимагають ідеально гладкої поверхні, перед тим, як відправити в духовку для випікання, киньте форму з тістом на стіл або підлогу. Сила удару об тверду поверхню змусить бульбашки піднятися на поверхні.
8. Як зробити зефірну глазур? Якщо ви хочете урізноманітнити прикрасу кексів або печива чимось свіжим, а не просто глазур’ю, купіть зефір. Покладіть зефір зверху на кожну одиницю випічки за 6 хвилин до готовності в духовці. Завдяки своїй текстурі навіть в розтопленім вигляді, зефір створить красиву повітряну «шапку».
9. Як би дивно це не звучало, але одним з найкращих місць для зберігання торта або тістечок, якщо ваш холодильник забитий повністю, буде мікрохвильова піч. Закрита мікрохвильовка збереже торт свіжим і не дозволить йому пропасти. Головне, не забудьте приклеїти записку, що всередині торт, щоб уникнути конфузів з розігрівом.
Озброївшись такими чудовими порадами, впевнена, що ваш процес кулінарного чаклунства стане ще більш цікавим. Якщо ви хочете поділитися своїми власними хитрощами на кухні, поспішайте розповісти про них в коментарях.