Не викидайте телевізор: в Раді вирішили скасувати блокування телеканалів

Нагадаємо, що в Україні в січні 2020 року понад 20 рейтингових телеканалів перекодували свій сигнал.

Тепер глядачі отримають до них доступ тільки при підключенні тарифу у провайдерів або купівлі нового тюнера. Правда, в парламенті вирішили виступити проти цього. Як передає новинний портал УБР, 21 лютого в українському парламенті відразу 255 народних депутатів вирішили звернутися до президента країни. Вони попросили Володимира Зеленського скасувати ранню блокування багатьох телеканалів. Крім того, представник фракції “Слуга народу” Микола Задорожий став автором ініціативи, яка передбачає ввести мораторій на перекодування українських телеканалів.

Відзначається, що, згідно з регламентом Верховної Ради України, депутати дійсно можуть відправити запит президентові. Правда, є кілька умов: спочатку заява повинна отримати відразу як мінімум 155 голосів підтримки, а після – мінімум 226 голосів народних обранців. Ось тільки звернулися до президента не тільки депутати, а й представники “1 + 1 media”. У медіа-компанії здивувалися тому факту, що у Верховній Раді України провели таке голосування.

Що стосується звернення до Володимира Зеленського, то представники медіа-бізнесу попросили його про можливість викласти свої аргументи щодо необхідності перекодування каналів. Слід зазначити, що раніше телеканали вже коментували причини таких дій. За словами представників медіа-холдингів, існування платного телебачення допоможе поліпшити захист авторського права в країні

. Крім того, при такій системі медійники, за їхніми словами, зможуть робити для глядачів контент, який буде дуже високої якості.

: https://zarobitchany.live/

Поділись з друзями...